Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Nu rata evenimentul ce nu va mai repeta pana in 2034 ! SUPER – LUNA de pe 10/08/2014

Posted by club13 pe august 10, 2014

     SUPER – LUNA de pe 10/08/2014

moon

Cea mai mare Lună plină din acest an si , posibil, din urmatorii 20 de ani, va lumina cerul duminică seara (10/08/2014) , fenomen ce coincide cu o ploaie de meteori într-unul dintre evenimentele cele mai spectaculoase din calendarul astronomic.
Luna nu va fi doar plină, ci se va afla și cel mai aproape de Pământ, rezultatul acestor două evenimente combinate producând o Super-Lună, cea mai mare și cea mai strălucitoare de pe tot parcursul anului și chiar din următorii 20 de ani, relatează The Telegraph.

De fapt, satelitul pământului se va afla la perigeu cu 26 de minute înainte ca luna să ajungă în faza de Lună Plină, la ora 18:10 GMT, pe 10 august. Cele două fenomene nu se vor mai produce simultan până în 2034 – ceea ce face ca astrul să fie duminică cel mai strălucitor din următorii 20 de ani.

În general, fenomenul de Super-Lună apare relativ frecvent, în medie la fiecare 13 luni și 18 zile. Întâmplător, în această vară, se înregistrează o succesiune de trei astfel de fenomene la intervale scurte. Prima Lună plină a putut fi văzută la 12 iulie, iar o alta urmează să apară la 9 septembrie. Dar Super-Luna din 10 august promite să fie cea mai spectaculoasă, deoarece va fi la cel mai apropiat punct față de Pământ de pe tot parcursul anului, cunoscut sub numele de perigeu.

Două zile mai târziu, perseidele, o ploaie de meteori, va ajunge la apogeu producând „mingi de foc la fel de luminoase ca Jupiter sau Venus”. Pe un cer întunecat și senin, pot fi văzuți peste 100 de meteori pe oră în al doilea weekend din luna august. Cu toate acestea, astronomii au avertizat că strălucirea Super-Lunii ar putea face dificil de văzut ploaia de meteori.

Recomandari :

Primul oras din lume in care masinile vor zbura din anul 2015

S-au descoperit obiecte de natura exraterestra pe Pamant !

SOC IN IRAK – Musulmanii au atacat 100.000 de crestini

Tot ce trebuie sa stii despre fitness!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: