Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Ea e tanara care a murit alaturi de Adrian Iovan

Posted by club13 pe Ianuarie 21, 2014

Aura Ion studenta care a murit ca voluntar …

auraAura Ion in varsta de 23 de ani, studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti, a murit ca urmare a hipotermiei si ca urmare a unor multiple traumatisme craniene si fracturi la bazin, membre si coloana cervicala. Corpul tinerei va fi adus la Bucuresti si va fi depus la capela Spitalului Militar.

Ea efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni si de-a lungul stagiului s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, precizează MApN.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate.
Medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea, declara că tanăra a fost găsită în stop-cardio respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului.

Ea a precizat că fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade şi că s-a încercat resuscitarea acesteia pe toată durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime, însă manevrele au eşuat.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a spus că tânăra mai participase la prelevări de organe, făcea voluntariat şi „era dedicată meseriei cum rar găseşti”.

„Era studentă în stagiu la Fundeni, nu făcea parte din echipa de prelevare. Decizia ca aceasta să meargă la Oradea aparţine şefului echipei, respectiv doctorul Zamfir. Doctorul Pivniceru, de la Spitalul Sfânta Maria, a vrut să meargă să participe la prelevarea de organe întrucât unitatea sanitară din care face parte a fost acreditată pentru transplant, doctorul Calu face, de asemenea, un curs de perfecţionare, chiar dacă lucrează la un spital unde nu se face transplant, iar doctorul Ianceu se pregăteşte să facă prelevare la spitalul din Oradea”, a spus profestorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie Digestivă şi Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni.

Potrivit profesorului Irinel Popescu, nu a fost nevoie să plece din Bucureşti o asistentă întrucât la Oradea exista o asistentă pregătită în acest sens.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban, a spus că studenta era dornică să înveţe şi s-a oferit ca voluntar să facă parte din echipă.

aura 2

Alte articole recomandate :

A ordonat Vitali Zaharcenko executarea unei jurnaliste ?

Bancul Zilei – Ce zi frumoasa afara

Marea Britanie nu mai ofera ajutor imigrantilor

Lisa Sparxxx femeia care a facut sex cu 919 barbati intr-o singura zi

Romanul care a invadat Marea Britanie a fost concediat

Cum isi face Politia din Buzesti datoria

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: