Club13's Weblog

Blogul cu stiri

A ordonat Vitali Zaharcenko executarea unei jurnaliste ?

Posted by club13 pe ianuarie 21, 2014

Tinand cont ca  politicienii Ucrainei au ales Rusia in defavoarea Europei, nu ne-ar mira faptul daca ministrul Vitali Zaharcenko ar fi ordonat executare jurnalistei care il ancheta

 Autorităţile ucrainene au plasat în arest preventiv cinci bărbaţi suspectaţi în cazul agresării jurnalistei de opoziţie Tetiana Ceornovol, relatează pagina online a agenţiei RIA Novosti. Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi vineri, fiind plasaţi în arest preventiv duminică. Unul dintre ei a recunoscut implicarea în atacarea jurnalistei de opoziţie.

tatiana

              Bineinteles ca totul v-a fi musamalizat si nu vom mai afla detalii

O cunoscută jurnalistă ucraineană, Tetiana Ceornovol, activistă a opoziţiei, a fost agresată la Kiev, miercuri dimineaţă. Tetiana Ceornovol, în vârstă de 34 de ani, ziaristă la publicaţia Ukrainska Pravda, s-a prezentat la poliţie şi a spus că a fost blocată în trafic, la periferia Kievului, de indivizi necunoscuţi. A fost bătută şi lăsată pe marginea drumului. Jurnalista tocmai publicase un material despre averea ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko. Ea investighează averile mai multor membri ai regimului ucrainean.
Incidentul intervine în contextul crizei politice izbucnite în Ucraina după refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut ministrului de Interne, Vitali Zaharcenko, şi procurorului general, Viktor Pchonka, să ancheteze acest caz.
Zeci de mii de manifestanţi proeuropeni s-au adunat duminică, în centrul Kievului, la începutul unei manifestaţii pentru a denunţa agresarea jurnalistei de opoziţie. Un protest separat are loc în faţa reşedinţei preşedintelui Viktor Ianukovici, la periferia Kievului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: