Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Modificari majore in calificarile din sezonul 2010 al Formulei 1

Posted by club13 pe Decembrie 23, 2009

Formula 1 din 2010

FIA a anuntat mai multe modificari in formatul calificarilor din Formula 1 pentru sezonul 2010, ca urmare a aparitiei a trei noi echipe si a interzicerii realimentarilor cu combustibil in timpul curselor.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a fost nevoita sa recurga la modificarea sistemului de calificari din sezonul 2010, in conformitate cu noutatile aduse de regulament pentru anul viitor. Astfel, sesiunea de calificari va avea aceeasi durata de o ora si va fi impartita, ca si in ultimii ani, in trei segmente diferite.

Totusi, intrucat grila de start va cuprinde 26 de monoposturi, cei mai lenti 8 piloti in primul segment de 20 de minute vor fi eliminati, urmati de alti 8 piloti cei mai lenti in al douilea segment. Aceasta modificare survine pentru a permite existenta celor mai buni 10 piloti in ultimul segment al calificarilor, care va decide de altfel si castigatorul pole positionului la finalul celor 10 minute.

Realimentarea cu combustibil in timpul curselor va fi interzisa incepand de anul viitor, iar acest lucru va determina si o schimbare radicala a modului in care este abordat ultimul segment al calificarilor. Astfel, fiecare pilot va concura cu cat mai putin combustibil in rezervor pentru a realiza cel mai bun timp posibil, intrucat ulterior vor putea alimenta monopostul cu suficient combustibil pentru intreaga cursa.

Pana in acest sezon, pilotii care promovau in ultimul segment incepeau cursa cu combustibilul ramas in rezervor la finalul calificarilor, ceea ce determina echipele sa aplice strategii complexe. Prin aceste modificari se vor evita situatiile in care un pilot mai lent obtine pole positionul chiar daca nu este si cel mai rapid de pe circuit.

Regulamentul Tehnic pentru sezonul viitor prevede de asemenea cresterea greutatii minime a monoposturilor de la 605 la 620 kg. Modificarea a venit pentru a facilita instalarea sistemului KERS pe monoposturi, chiar daca echipele au ajuns la un acord pentru a renunta la aceasta tehnologie ca urmare a costurilor ridicate de dezvoltare.

De asemenea, husele pentru pneuri vor fi in continuare permise in Formula 1, chiar daca initial se specula ca acestea vor fi interzise. Sistemul de punctare actual, care premiaza castigatorul unei curse cu 10 puncte, va ramane in vigoare si in sezonul urmator. Sursa: automarket.ro

Recomandari : Schumacher revine in Formula 1 in 2010 la Mercedes GP

.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: