Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Trădătorii PSD, eroii PD-L: cum au salvat ţara de la „haos“

Posted by club13 pe Decembrie 16, 2009

Majoritatea parlamentară formată în jurul PD-L s-a completat, ieri, cu încă doi dezertori din PSD. Senatorii Sorin Chivu şi Laurenţiu Chirvăsuţă s-au alăturat grupului independenţilor după ce, luni, doi deputaţi social-democraţi au făcut aceeaşi mişcare în numele „interesului naţional”. „

„Ce vreţi să facem? Să ţinem ţara în haos?”, ne-a declarat Sorin Chivu, argumentând că a devenit independent pentru a sprijini puterea deoarece „conştientizează nevoia unui Guvern şi a unui buget pentru ţară”.

Chirvăsuţă pare ceva mai pragmatic spre deosebire de colegul său: „Din partea asta, a puterii, n-am cum să-i ajut pe alegătorii mei. Cu ce să-i ajut, cu vorbe? La alegeri, am promis că-i voi ajuta şi, fiind independent, pot coresponda mai bine cu liderii politici. Asta a fost ideea mea”.

Grupului independenţilor este aşteptat să i se alăture şi senatorul PNL, Vasile Nedelcu. Deocamdată, el este însă destul de nehotărât: „O să decid în următoarele zile”. În prezent, majoritatea PD-L – UDMR – minorităţi – independenţi are 239 de parlamentari, cu trei mai mult decât este obligatoriu pentru trecerea Guvernului şi a adoptării proiectelor de lege ale acestuia.
PD-L are 166 de deputaţi şi senatori, UDMR – 31, grupul minorităţilor are 18 deputaţi, iar din grupurile de independenţi fac parte, în urma demisiilor din această săptămână, 16 deputaţi şi opt senatori.
Dintre aceştia, 10 provin de la PSD, 13 de la PNL şi unul de la PD-L. Dacă PNL va merge la guvernare, celor 239 de parlamentari li se vor alătura alţi 78, în opoziţie rămânând PSD+PC, cu 153 de mandate de deputat şi senator.

Geoană: „Sunt neplăcut surprins”

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că este „neplăcut surprins” de gestul unor parlamentari care au ales să „trădeze”, demisionând din partid, afirmând că aceste cazuri „izolate” confirmă că ar fi „prea mulţi oameni de vânzare în această ţară”.

„Sunt neplăcut surprins de gestul unor colegi de ai noştri care au ales într-un moment greu să trădeze şi să meargă într-o altă barcă. Întotdeauna, când sunt momente mai grele, se verifică caracterele oamenilor, sunt convins că imensa majoritate a colegilor mei vor păstra demnitatea şi mândria de a reprezenta culorile social-democrate. Au fost aleşi sub această siglă, au fost votaţi sub această siglă şi sunt convins că aceste câteva cazuri izolate reprezintă din păcate excepţia care confirmă regula: sunt prea mulţi oameni de vânzare în această ţară”, a declarat Geoană.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a spus că oamenii care fug când corabia se scufundă sunt nişte „maimuţoi”. „De obicei, cei care încearcă, aşa, să creeze o mare agitaţie – am învăţat de când eram mic – oamenii puternici nu spun multe lucruri. Înţelegeţi? Ei vorbesc despre ei, dar, dacă îi întrebi dacă nevestele lor îi votează, nu ştim. Înţelegeţi?”, a comentat Vanghelie.

INFO PLUS

Consultări la Cotroceni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, ieri, că preşedintele Traian Băsescu va chema astăzi partidele la consultări. Depunerea jurământului de către preşedintele ales Traian Băsescu şi citirea, de către preşedintele Curţii Constituţionale, a raportului de validare a referendumului din 22 noiembrie, care declanşează procesul de revizuire a Constituţiei, vor avea loc lunea viitoare în faţa plenului comun.

// raluca.dumitriu@gandul.info

Sursa: Gandul

Alte Articole :

Miley Cyrus / Hanna Montana danseaza pe Bad Romance !

Idei de cadouri in perioada de criza

Wallpapers cu Craciunite sexy

Despre Craciun pentru copiii

Reţete culinare de sărbători | Sarbatori de Iarna

Craciun Fericit ! spus in mai multe limbi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: