Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Membrii BEC au numărat voturile nule – Afla Rezultatul aici

Posted by club13 pe Decembrie 12, 2009

PSD-ul campioni la frauda

Membrii BEC au numărat 669 de voturile valabile exprimate pentru Traian Băsescu şi 592 pentru Mircea Geoană, după verificarea buletinelor de vot declarate nule în 24 de judeţe, susţin surse politice, citate de Mediafax. Până în această dupaamiaza, la ora 14.00.

Membrii BEC au găsit, în cursul verificării buletinelor de vot declarate nule, „foarte multe buletine care sunt valabil exprimate pentru ambii competitori”, a declarat reprezentantul PSD în BEC, Nicu Vasilescu, citat de Mediafax.

Oficialul a menţionat că procedura de verificare a buletinelor de vot declarate nule merge mai rapid de cât se credea şi că BEC va reuşi să se încadreze în termenul stabilit de Curtea Constituţională pentru prezentarea rezultatului verificărilor.

BEC-ul a început, ieri-seară, renumărarea voturilor nule din turul II al alegerilor prezidenţiale, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

Finala dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană se va repeta doar dacă, în urma renumărării celor 138.476 voturi nule, se va constata că prezidenţiabilului PSD i-au fost furate mai mult de 70.040 voturi, cât îl despart de şeful statului. Ieri nu era încă clar dacă judecătorii Curţii vor mai ţine cont, în decizia finală, şi de celelalte aspecte reclamate de PSD, cum ar falsificarea unor procese-verbale.

Scandalul fraudării, plimbat între CCR şi BEC

Ziua de ieri a fost una agitată pe frontul războiului legat de contestaţia prin care PSD acuză fraudarea alegerilor.

Curtea Constituţională a cerut reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora de către Biroul Electoral Central, pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesele-verbale şi realitatea constatată. Verificarea voturilor ar trebui încheiată până luni, la ora 15.00.Decizia magistraţilor Curţii a stârnit un mic război în interiorul Biroului Electoral Central, legat de cine va număra voturile.

Reprezentanţii PDL au cerut ca numărătoarea să fie făcută de birourile judeţene, în timp ce aceia ai PSD şi PNL au propus ca voturile să fie numărate la Bucureşti.

PSD şi PNL au invocat faptul că BEJ-urile au făcut prima numărătoare a voturilor, şi dacă s-au înregistrat ile galităţi, acestea vor fi „acoperite”, în continuare, pe plan local.

În cele din urmă, BEC a cerut tot Curţii Constituţionale să explice unde trebuie desfăşurată renumărarea. De la Curte a venit un răspuns sec: e treaba BEC-ului să stabilească modul de renumărare.

Membrii BEC au decis, după o şedinţă tensionată, să facă numărătoarea la Bucureşti. Ieri după amiază, primii saci cu voturi din sectorul 1 al Capitalei şi din Ilfov ajunseseră al BEC. Renumărarea a început şi urma să continue şi în weekend. La BEC nu fuseseră aduse doar voturi, ci şi 12 paturi pliante şi 22 de pilote.

Scenarii posibile

Ce se poate întâmpla de luni, când BEC ar putea încheia renumărarea voturilor şi ar urma să trimită rezultatul la Curte?

Potrivit reglementărilor în vigoare, PSD poate obţine câştig de cauză în acţiunea sa doar dacă se va dovedi că fraudele au influenţat votul final şi ordinea candidaţilor. Cu alte cuvinte, doar dacă se demonstrează că Mircea Geoană a fost singura victimă a furtului şi el a pierdut mai multe voturi decât cele cu care a fost învins de Traian Băsescu.

Diferenţa dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană este de 70.040 voturi şi alegerile s-ar putea repeta doar dacă s-ar constata o fraudă mai mare decât această cifră în defavoarea candidatului PSD. În caz contrar, Curtea nu poate decide repetarea alegerilor şi totul s-ar rezuma la pedepsirea, de către instanţe, a celor care se fac vinovaţi de fraudele respective.

O altă variantă ar fi ca renumărarea voturilor să se prelungească dintr-un motiv sau altul, de exemplu, neînţelegerile dintre membrii BEC. Mandatul preşedintelui în exerciţiu, Traian Băsescu, expiră pe 21 decembrie, moment în care, în mod normal, câştigătorul alegerilor ar urma să depună jurământul de credinţă în faţa parlamentului. Premierul interimar Emil Boc a declarat ieri că, dacă renumărarea nu va fi finalizată până la acest termen, mandatul se prelungeşte de drept, conform Constituţiei.

După decizia de renumărarea a voturilor, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat că este convins că procesul va confirma corectitudinea scrutinului.

Secretarul
general al PSD, Liviu Dragnea, a văzut în hotărârea CCR o primă victorie a “adevărului”.

El a susţinut că în Ministerul Afacerilor Externe se încearcă, la acest moment, să se completeze în fals multe declaraţii pe proprie răspundere de la consulate.

„Dacă până pe 21 decembrie nu se parcurge întreaga procedură, mandatul preşedintelui continuă până la depunerea jurământului de preşedintele nou ales.”,
Emil Boc, preşedintele PDL

Sursa: EVZ

Alte Articole :

Muzica :

Petruta Cecilia Kupper e in finala !!!

Sean Paul – Hold My Hand (Video Official)

Mariah Carey H.A.T.E.U. (Official Video HD)

Filme :

Cereri Subtitrari ( seriale )

Harry Potter face sex

Saga Twilight partea a 2-a

Incredible Love [2009]

„Ho Ho Ho” – Mosule avem o problema ( Film Romanesc Comedie )

Politica :

Jocul Psd-ului

Caseta buclucasa cu Geoana

PSD-ul baga Romania in Criza

Mircea Geoana “Topaila” – Presedinte Mascarici pentru o zi

Bancuri Electorale

Sarbatori De Iarna :

Afla daca ninge de Craciun!

Slujba de Craciun la Vatican

Cum sa aranjezi masa de Craciun

Despre Colinde | Versuri Colinde

Plugusorul traditional  versuri

Plugusorul ( cu versuri hazlii )

Pregateste-te pentru regimul de Sarbatori

Sfaturi si Idei Pentru Impodobirea Pomului de Craciun

Mesaje si Statusuri de mess :

Cele mai frumoase Urari de Craciun

Mesaje de craciun hazlii / amuzate

Statusuri Haioase

Mesaje si Statusuri de Iubire

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: