Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Toyota cea mai ECO

Posted by club13 pe Noiembrie 27, 2009

Toyota green

Toyota este cel mai eco producator auto din lume, iar cel mai putin prietenos cu mediul este General Motors, potrivit unui studiu realizat recent de Universitatea Queen din Belfast, informeaza fleetnews.co.uk.

Autorii studiului au analizat costurile energetice, sociale si de mediu ale productiei de masini la nivel mondial raportat la fiecare constructor auto in parte. Potrivit datelor culese de cercetatori, General Motors a cheltuit 9,87 miliarde de euro in forma costurilor ecologice si sociale in perioada 1999-2007, in timp ce Toyota a economisit 5 miliarde de euro in raport cu media industriei.

Potrivit raportului industria producatoare de masini din Asia (Toyota, Hyundai, Nissan, Honda, Mitsubishi si Suzuki) depaseste cu mult performantele celei nord-americane. Dintre producatorii europeni, Daimler sta cel mai bine, fiind urmat indeaproape de Mercedes, Volkswagen, PSA Peugeor-Citroen si Renault.

“Producatorii auto consuma resursele si acest lucru ne costa. Risipa energiei scumpe nu este o idee buna”, a declarat Frank Figge, profesor la Universitatea Queen si coordonator al studiului care a adaugat ca producatorii auto si-ar putea reduce costurile prin investitii ecologice.

sursa : Ziare ro

Recmandari :

Despre  Sfantul Ierarh Nicolae

Focurile de artificii ale anului 2009

Alte articole :

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: