Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Se scumpeste RCA-ul… pentru unii

Posted by club13 pe Noiembrie 20, 2009

Iar pentru altii se ieftineste …

Răsplată pentru şoferii disciplinaţi. Autorităţile au hotărât ca, de anul care urmează, conducătorii auto care nu au făcut accidente să plătească mai puţin pentru poliţele de răspundere civilă auto (RCA). În schimb, şoferii care au fost implicaţi în accidente vor fi „taxaţi” în plus de companiile de asigurări.

Prin introducerea sistemului de bonus-malus, un şofer care nu a avut niciun accident va primi în primul an de asigurare o reducere de 10% pentru poliţă valabilă 12 luni şi 5% pentru poliţa valabilă 6 luni, limita maximă fiind de 50% din preţul RCA dacă acesta nu are niciun accident timp de şapte ani.

În schimb, şoferii care au avut un accident vor plăti mai mult cu 45% în primul an de asigurare, iar cei cu două sau mai multe accidente vor plăti un RCA de două ori
mai scump. Ceea ce înseamnă că şoferii care fac accidente vor plăti RCA mai scump de patru ori faţă de cei fără niciun accident timp de şapte ani. „Acest sistem este în avantajul celor mulţi, în condiţiile în care 90% dintre cei care încheie asigurare RCA nu produc niciun eveniment, potrivit estimărilor. Ceilalţi 10% dintre asiguraţi care creează probleme în trafic vor avea parte de malus „, a declarat Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

De exemplu, un conducător auto care în acest an a fost vinovat de producerea a două accidente, va plăti pentru RCA-ul cumpărat în 2010 un preţ de două ori mai mare decât tariful de bază afişat de firma de asigurări. În plus, pentru a ajunge „pe zero”, timp de patru ani va plăti un RCA mai scump cu anumite procentaje ce urmează să fie stabilite în curând de CSA şi să nu facă niciun accident în această perioadă, a explicat pentru Gândul Cătălin Stroe, director Divizia de Vânzări Alternative la Asirom Vienna Insurance Group.
RCA online

La rândul său, preşedintele CSA, Angela Toncescu, a mai spus că, de anul viitor, poliţele RCA vor fi emise numai în sistem electronic. „Nu va mai exista acel formular tip. Vor dispărea din pieţe şi intersecţii vânzătorii de asigurări RCA”, a spus Toncescu. În 2008, subscrierile din asigurări RCA au însumat 1,84 miliarde de lei.

Info RCA-ul pentru un Logan, 648 lei

Un posesor de Logan care cumpără în 2010 un RCA valabil un an va scoate din buzunare 650 lei. Dacă acest şofer nu face accidente timp de şapte ani, va primi un bonus maxim de 50%, adică va plăti doar 325 lei. Dacă, în schimb, el a provocat în 2009 cel puţin două accidente, atunci va plăti în 2010 un tarif de 1.300 lei.

Sursa: Gandul

CAMPANIA :  ” RUSINE METROREX “  !!!

Recomandari :

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: