Club13's Weblog

Blogul cu stiri

CFR Marfa in somaj tehnic

Posted by club13 pe Iunie 30, 2009

Aproape jumătate dintre salariaţii CFR Marfă vor intra în şomaj tehnic. Din cauza comenzilor tot mai puţine, Adunarea Generală a Acţionarilor CFR a decis astăzi să trimită acasă, pentru trei luni, aproape 6.800 din angajaţii săi. În acest timp, angajaţii vor primi 75% din salariu, a anunţat directorul companiei, Călin Graţian.
„Această măsură de trimitere în şomaj tehnic a circa 40% din angajaţii CFR Marfă nu a fost stabilită la negocierile cu sindicatele din urmă cu două săptămâni. Dacă se va lua această decizie angajaţii companiei feroviare de marfă ar primi cel puţin 75% din salariu pe perioada şomajului tehnic”, a declarat Iulian Măntescu.

Potrivit lui Măntescu, această măsură a fost pusă în discuţie de conducerea CFR Marfă la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA)  care a avut loc săptămâna trecută. „Dacă ne vor propune la întălnirea de astăzi (marţi, n.r) intrarea în şomaj tehnic a unei părţi a salariaţilor, vom putea prezenta un punct de vedere al sindicatelor în circa 48 de ore, după consultarea oamenilor din teritoriu”, a adăugat Măntescu.

Sindicaliştii CFR şi administraţia au căzut de acord, în urmă cu două săptămâni, asupra unor măsuri cum ar fi eliminarea orelor de noapte şi în weeked urmând ca la finalul lunii iulie să se calculeze cât s-a economisit prin introducerea acestor măsuri, însă nu au fost de acord cu reducerea normei de lucru cu 40%.

„În discuţiile pe care le-am avut cu compania nu au fost cuantificate măsurile luate în urmă cu trei săptămâni, prin acordul semnat cu Ministerul Transporturilor, a declarat Gheorghe Popa, lider sindical la Federaţiei Sindicale Mişcare-Comercial.

La CFR Marfă au fost depuse până în prezent 1.420 de cereri de pensionare, ceea ce ar duce la o economie de aproximativ 3,7% din fondul de salarii.

Alte articole :

Lista Neagra a companiilor aeriene …

Lamborghini Gallardo LP550-2 galerie foto

Miracolul din Oceanul Indian – VIDEO

Petre Grigoraş la Poli Iasi

Tănase la Juventus ?

Testamentul lui Michael Jackson

1 iulie vine cu scumpiri de tigari.

Inmormantarea lui Michael Jackson

Descoperiri socante la autopsia lui Michael Jackson

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: