Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Gripa porcina si in Romania !!!

Posted by club13 pe mai 27, 2009

GRIPA PORCINA ( Virusul AH1N1 ) IN ROMANIA

42-15620460Institutul Cantacuzino a confirmat, miercuri, primul caz de gripa porcina din Romania. Virusul AH1N1 a fost depistat la un pacient care s-a întors recent din Statele Unite. Pacientul este internat la Spitalul Matei Bals din Capitala. Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a confirmat, în cadrul unei conferinte de presa, prezenta virusului la o femeie în varsta de 30 de ani care a sosit în Romania pe 23 mai. Aceasta era însotita de cei doi copii ai sai, prescolari.

“Putem spune ca Romania figureaza, de azi (n.r. miercuri), pe lista tarilor în care virusul AH1N1 a fost confirmat”, a anuntat ministrul Bazac.

Potrivit ministrului, analizele au fost trimise la Londra, pentru a primi confirmarea oficiala. Rezultatele vor fi trimise înapoi în 48-72 de ore. Ion Bazac a precizat, însa, ca respectivul caz a fost confirmat de testele de laborator în proportie de 99%. Starea pacientei este buna si se afla sub tratament medicamentos, ministrul apreciind ca acesta “va rezolva problema”. Toate persoanele care au intrat în contact cu femeia respectiva vor efectua un set de analize pentru a se afla daca au contractat sau nu virusul. Patru membri ai familiei acesteia sunt izolati la Spitalul Matei Bals.  citeste tot articolul …

Afla mai  multe despre gripa porcina

Ce trebuie sa faceti pentru a preveni contaminarea cu gripa porcina…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: