Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Leptina hormonul pentru slabit

Posted by club13 pe Ianuarie 11, 2009

Leptina este una dintre moleculele care au scos in evidenta, la soarecii suprapoderali, prezenta unei gene susceptibile de a fabrica o proteina – leptina. Se presupune ca leptina are un rol important in reglarea senzatiei de foame, ea avand proprietatea de a transmite centrilor nervosi, in special hipotalamusului, un influx inhibitor in ceea ce priveste consumul unui aliment, avand in acelasi timp un efect accelerator asupra cheltuielilor energetice.

Links : Medicina| Horoscop 2009 | Valentine’s Day

Acest hormon care controlează apetitul a fost descoperit în urmă cu zece ani şi a dat speranţe pentru dezvoltarea unor noi tratamente împotriva excesului de grăsime şi al obezităţii, dar cercetătorii au descoperit că leptina nu are acelaşi efect, de suprimare a senzaţiei de foame, la persoanele obeze. „Mare parte a persoanelor obeze sunt rezistente la leptină, deoarece creierul lor blochează efectele acestui hormon”, a explicat doctorul Umut Ozcan de la Universitatea Harvard.

Links :

Fericirea in cuplu Sfaturi Psilolog
|


Echipa cercetătorilor de la Harvard a reuşit însă să obţină rezultate favorabile la persoanele obeze, folosind şi medicamentele Buphenyl (4-PBA) şi acidul tauroursodeoxicolic (TUDCA). Astfel, la testele pe animale, cercetătorii au reuşit să obţină o sensibilitate a creierului multiplicată de zece ori, folosind aceste medicamente.

Ma duc la Sala sau la Kinetoterapeut pentru a slabi ori pune masa musculara ???

.

DIETE – REGIM ALIMENTAR

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: