Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Iată câteva sfaturi ca să reţii mai repede materia pentru sesiune

Posted by club13 pe Ianuarie 11, 2009

Nu reuşeşti să reintri în ritm la şcoală după Sărbători? Îţi e gândul la vacanţa care abia a trecut şi nu poţi să înveţi pentru examene ori teze? Loredana Ionaşcu (foto dreapta), psiholog la clinica TerapiaM, îţi dă câteva sfaturi pentru a trece examenele cu brio.

Links : TOP  : Chat Club 13 | Eleva Porno| Horoscop 2009

Articol de Catalina Bradis

✔ Orice om reţine 10% din ceea ce citeşte şi 90% din ceea ce face, de aceea este indicat ca, după ce terminaţi de lecturat, să vă notaţi ideile principale pe o foaie sau să faceţi o schemă, fiindcă aşa veţi memora mai multe informaţii. În cazul în care trebuie să reţineţi ani, puteţi face asocieri cu date importante din viaţa voastră sau să vă jucaţi cu cifrele;

✔ Încercaţi să memoraţi creând o poveste din datele şi informaţiile ce trebuie învăţate, apoi spuneţi cu voce tare ceea ce aţi reţinut. Această tehnică dă rezultate mai ales atunci când învăţaţi la istorie, la română ori la geografie. Încercaţi să înţelegeţi, nu să tociţi

✔ La matematică şi fizică trebuie să memoraţi formulele ca atare, însă nu înainte de a înţelege ce înseamnă fiecare formulă şi cum o puteţi aplica.

✔ Folosiţi metoda cuvântului- cheie: dacă nu izbutiţi să ţineţi minte un termen sau un cuvânt într-o limbă străină, asociaţi-l cu un alt cuvânt. Atunci când trebuie să vă reamintiţi ceea ce aţi memorat, faceţi apel la cuvântul- cheie.

✔ Foarte important e să înţelegeţi ceea ce citiţi, nu să tociţi. Nu este obligatoriu să reproduceţi cu exactitate un rezumat sau o lecţie, ci să încercaţi să povestiţi cu expresiile voastre ce ce aţi înţeles.

Lecitina

Memoria, oricât de bună ar fi, are nevoie de puţin ajutor atunci când ai de reţinut foarte multe informaţii. Laurenţiu Luca, directorul centrului medical Puls, îţi recomandă câteva suplimente alimentare care te pot ajuta: – produsele pe bază de lecitină; – multivitamine; – calciu şi magneziu.

Sursa : Libertatea

Articole

Totul despre machiaj

METODE CONTRACEPTIVE şi ABORTIVE

Fericirea in cuplu | Sfaturi PsilologSfaturi pentru Ingrijirea tenului


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: