Club13's Weblog

Blogul cu stiri

Scrisoare pentru Mos Crãciun

Posted by club13 pe Decembrie 24, 2008

weihnacUna din scrisorile adresate lui Mos Crãciun s-a rãtãcit! A ajuns la redactie  printr-un  intermediul unui colaborator mai vechi, Monica Moraru, instructor de dans modern la Clubul Elevilor “Spiru Haret” Bârlad. Plicul i-a fost pus în mânã de una din elevele sale, o fetitã din Tecuci, care, i-a înmânat-o cu toatã încrederea, fiind convinsã cã profesoara ei trebuie sã cunoascã adresa Mosului. E imposibil sã citesti aceste rânduri, sã vezi care e cea mai mare dorintã a unei fetite de 10 ani si a frãtiorului ei, de numai sapte ani. Am decis sã o publicãm integral. Poate cã asa va ajunge la destinatar, la Mos Crãciun. O reproducem cuvânt cu cuvânt (cu tot cu micile stângãcii).

Statusuri, sms-uri, mesaje, urari de Craciun

Dragã Mos Crãciun,
Acum, când toti copiii sunt plini de bucurie si asteaptã sãrbãtorile de iarnã, noi, eu si fratele meu, suntem îndurerati cu sufletele triste si ochii-nlãcrimati.
Pânã în toamna anului trecut aveam o minunatã copilãrie si tot ce ne doream nu ne lipsea, aveam chiar si puterea de-ai ajuta pe alti copii care erau cum suntem astãzi noi. Dar cine ar fi putut crede cã vom cãdea într-o prãpastie a necazului atât de mare încât sã nu reusim sã iesim din ea. Muncind din greu si zi si noapte, pãrintii nostri departe unul de celãlalt (mama luptându-se si cu boala de inimã), încercând amândoi sã ne scoatã din aceastã prãpastie si sã ne redea zâmbetul si fericirea copilãriei de altãdatã. Dar parcã munca lor e în zadar si nu reusesc sã ajungã la mal. De aceea, dragã Mos Crãciun, acum când toti copiii din lumea aceasta mare îti cer doar jucãrii noi cu plecãciune-n fata ta ne închinãm si-ti cerem cu ochii-n lacrimi si cu disperare ca-n loc de toate jucãriile ce ni le-ai fi adus de-acum încolo sã poti face o minune si sã gãsesti pe cineva care sã ne ajute sã ne terminãm casa, sã avem unde dormi si mânca. Anul trecut în septembrie s-a abãtut nãpasta peste casa noastrã. O apã imensã pânã la acoperis ne-a umplut curtea si a stat acolo douã sãptãmâni, luându-ne tot. Nu am rãmas decât eu, hainele de pe noi si cu viata în mâinile pãrintilor. De atunci stãm pe ici pe colo, tata lucreazã în Italia si nu l-am vãzut de un an, mama are grijã de noi si pe deasupra a muncit, s-a împrumutat la bãnci si a reusit sã ne ridice o casã. Dar acum datoriile fiind mari nu mai poate sã o termine înãuntru ca sã putem sta în ea.
Mã numesc Chriss-Nicolle, am zece ani, sunt elevã în clasa a V-a la Colegiul National «Calistrat Hogas» am numai note de nouã si zece, merg la olimpiade, acum urmez cursuri de dansuri împreunã cu fratele meu Costas-Alexandru, în vârstã de sapte ani (unsprezece Decembrie – ziua lui), în speranta cã vom participa la concursuri si vom reusi sã cîstigãm premii în bani sã ne terminãm casa. Dar sã nu te obosesc dragã Mos Crãciun, te rog si anul acesta cum te-am rugat si anul trecut trimitîndu-ti mai multe scrisori sã gãsesti o cale împreunã cu Dumnezeu sã ne ajuti si pe noi cum îi ajuti pe multi altii.
Cu stimã, dragoste si respect doi copii care cred în tine cu adevãrat: Leon Chriss-Nicolle si Leon Costas Alexandru.
P.S.: acesta sã rãmânã secretul nostru te rog sã nu afle pãrintii de el, pentru cã lor nu le place sã cerseascã ci sã munceascã. Tel: 0749 012346
”.

LINKS :

Revelionul : Ceremonialul de înnoire simbolica a timpului, în noaptea de 31 decembrie/1 ianuarie, este numit „Îngropatul Anului„, denumirea de Revelion apartinând timpurilor moderne. Timpul obiectiv, care curge spre infinit, este „oprit” dupa 365 de zile si întors, precum ceasornicul, pentru a fi reluat de la capat în ziua de Anul Nou. Asemanator divinitatii, timpul se naste anual, întinereste, se maturizeaza, îmbatrâneste si moare, pentru a renaste dupa alte 365 de zile.

Alte articole din aceasta pagina :

 

Top 30 cele mai frumoase mesaje de Anul Nou / Revelion
Un top cu cele mai frumoase mesaje de Revelion, Urari de Anul Nou, cele mai frumoase ganduri pentru noul an ce vine !
  Traditii de Ignat – Sacrificarea Porcului
Sacrificarea porcului in ziua de ignat Articol din aceasta categorie : Sacrificarea porcului in ziua de Ignat 20 Decembrie – Vech…
  Sms-uri Haioase de Craciun
Sms-uri / mesaje Haioase / amuzante de Craciun / Sms-uri cu Mos Craciun
  Mesaje Haioase de Anul Nou – Urari de Anul Nou Amuzante
Mesaje / Sms-uri / Urari De Anul Nou Amuzante

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: